DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.
Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Hírek
Friss információk a DEKRA Akademie-től
Magyarországon alapít társaságot a DEKRA Akademie

Fontos lépés a nemzetköziesítés felé.

A DEKRA Akademie Kft. magyarországi megalapításával a DEKRA Akademie GmbH első leányvállalata jött létre Németországon kívül. „A DEKRA tevékenységeivel ma már Európa-szerte és a kontinensen kívül is megtalálható, így hát következetesnek mondható az a lépés, hogy a trendet átfogó képzési kínálatával a DEKRA Akademie is követi” – véli Jörg Mannsperger ügyvezető.

„Az EU keleti országaiban az idők során számos német vállalat jelent meg, amelyek éppoly kiváló képzést szeretnének biztosítani itt a munkatársaik számára, mint a hazájukban” – nyilatkozza Dietmar Metzger, a magyarországi DEKRA Akademie vezetője. Az augusztusban alapított, budapesti székhelyű újdonsült vállalat pontosan ezt az igényt szeretné kielégíteni.

Az első tanfolyamok az akkreditáció sikeres megszerzése után, ősszel indulnak. A négy állandó alkalmazottból és tizenkét szabadfoglalkozású oktatóból álló csapat szolgáltatásait főként a fuvarozás és a logisztika területén nyújtja majd, amely a targoncavezetői engedély megszerzésétől a veszélyesáru-megbízotti képesítésen keresztül egészen a logisztikai kurzusig terjed.

„Már most a DEKRA Akademie teljes termékpalettájával indulunk” – árulja el Metzger, miközben elsősorban az IT területére gondol, amelyen Magyarország komoly szakemberhiánnyal küzd. Németországhoz hasonlóan Magyarországon is léteznek támogatott továbbképzések és uniós programok; ezeknek a célja egy európai szintű egységes képzettségi szint elérése.

Magyarország a DEKRA Akademie GmbH nemzetközi szintű terjeszkedésének nem az egyetlen állomása. A vállalat további expanzióját illetően Jörg Mannsperger ügyvezető számára a kelet-európai országok igen előkelő helyet foglalnak el a prioritási listán.

A DEKRA Akademie GmbH Németország egyik legnagyobb, magánkézben lévő oktatóintézménye. A közel 700 munkatársat és 1.500-nál is több külső trénert foglalkoztató DEKRA Akademie csoport éves árbevétele mintegy 125 millió euró.
DEKRA Akademie Kft.
Budapest, 2007.11.21
hírek