DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.
Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Hírek
Friss információk a DEKRA Akademie-től
Az EB jelentést tesz közzé a 2003/59/EK irányelv végrehajtásával kapcsolatban

Az Európai Bizottság jelentést tesz közzé a 2003/59/EK irányelv megvalósításáról

Szállítmányozás: a professional drivers képzés javítja a közlekedés biztonságát

Az Európai Bizottság a mai nap folyamán közzétett egy jelentést azoknak a jogszabályoknak az alkalmazásáról, melyek a hivatásos sofőröket kötelező képzésen való részvételre kötelezik. Az adatok szerint az  oktatás hatékonynak bizonyult és folyamatosan hozzájárul az utak biztonságához.

A beszámoló meghatározott  témákban javaslatokat tesz a jogszabályok alkalmazásának tökéletesítésére.

A közlekedésért felelős Bizottsági alelnök, Siim Kallas a következőképpen nyilatkozott: "Az utainkon való biztonság kérdése elsőszámú. Az Európa szerte közlekedő autó- és turistabuszok miatt a professzionális vezetők képességeinek és szakismereteinek harmonizációja hatékonynak bizonyolult az utakon történt balesetek számának  csökkentésében. Most a következő dolgunk az alkalmazásának a javítása."

Következő lépések

A jelentés néhány konkrét módra is javaslatot tesz, melyek javíthatják az irányelv alkalmazását. Ilyen például a szociális partnerek részvételének növelése, ill. a tagországok együttműködésének javítása. Egy nemzeti kapcsolati pontokat tartalmazó lista segíteni fogja a nemzetek közötti adminisztrációs feladatok lebonyolítását, többek között a külföldön szervezett továbbképzéseken résztvevő vezetők esetében.

Ezenfelül, a továbbképzések nemzeti időrendjeinek cseréje lehetőleg segíteni fog a végrehajtó hatóságoknak a külföldi vezetők képzéseinek ellenőrzése közben felmerült esetleges nehézségek leküzdésében.

 

DEKRA Akademie Kft.
Budapest, 2012.07.16
hírek