DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.  DEKRA Akademie Kft.
Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Hírek
Friss információk a DEKRA Akademie-től
Ötödik projekt talalkozó, Budapest/Pécs (HU), 2012. Szeptember 6-7.

Az ötödik projekt találkozó a DEKRA HU szervezésében Pécsett került megrendezésre, melynek keretein belül egy "European stakeholder workshop" is helyet kapott.

A talalkozó alatt különösen a hivatásos gépjárművezetőket érintő, az Európai Képesítési Keretrendszeren alapuló európai minőségi követelmények kerültek alapos megvitatásra és meghatározásra a projekt partnerek által. Ezenfelül megegyezés született olyan, a ProfDRV projektben résztvevő országokat érintő végrehajtási forgatókönyvek kidolgozásáról, melyek felvázolják a lehetséges gyakorlati átültetését ezeknek a követelményeknek a különböző nemzeti szabályozási környezetekbe, vagy éppen csak feltárják a már használatban lévőket.                                  

Egy másik jelentős napirendi pont volt a  decemberben megrendezésre kerülő utolsó Európai konferencia kivitelezése. Megvitatásra került többek között, hogy miként is nézzen ki az esemény, kik legyenek a meghívott előadók és vendégek, valamint, hogy miként legyen majd a végső projekt-sajtóanyagban a konferencia dokumentálva. Ezen felül a partnerek részéről ajanlások is érkeztek a 2003/59/EK direktíva lehetséges jövőbeli megvalósítására, mely a konferenciát követő hetekben lesz részletesebben meghatározva. Mindezt azon célból, hogy megfelelő adatok szülessenek az irányelv további megvitatására Európában.

Ez alkalommal török vendégek is résztvettek a találkozónkon, akik egy hasonló projekt törökországi megvalósítását tervezik szintén európai partnereink segítségével. Céljuk a helyi hivatásos vezetők képzésének javítása.

Szándékuk a ProfDRV projekt eddigi eredményeinek kiindulópontkénti felhasználása, és többek között a török, ill. EU-s buszvezetők iránt felállított igényekre szabása.

 

DEKRA Akademie Kft.
Budapest, 2012.09.11
hírek