Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Tanulási formák
Előnyök, hátrányok és egy ideális kompromisszum

A tanulás és a tanítás klasszikus formája – osztályban, felügyelet mellett – azért is vált klasszikussá, mivel egy bevált módszerről van szó. Előnyei miatt biztos a helye a jelen és a jövő oktatási rendszerében.

Mindezek mellett a hagyományos oktatási módszernek vannak gyenge pontjai is: azok a hallgatók, akiknek a tananyag nem jelent nagy kihívást, unatkoznak, és a tanulással eltöltött időt fölöslegesnek érzik. Vannak azonban olyanok is, akik lassabban haladnak, nem mernek kérdezni és lemaradnak.

A felnőttképzésben további problémát jelent még az időbeosztás is. Egy tanfolyamot csak egy megfelelő nagyságú, viszonylag homogén csoport esetén lehet elindítani, vagyis ha arra megfelelő számú, azonos tanulási célú és hasonló előfeltételekkel rendelkező hallgató jelentkezett.

A tanulás és tanítás modern formája az eLearning. A digitális tananyagoknak és a gyors kommunikációs technológiáknak köszönhetően egy hallgató ott és akkor tanulhat, amikor ehhez ideje és kedve van. Az eLearning jelentősége a jövőben minden bizonnyal nőni fog.

Az eLearning a hagyományos oktatás hátrányainak jó részét kiküszöböli, azonban ezáltal annak számos előnyét nem veszi figyelembe. Magukra hagyva a hallgatók gyakran nem elég fegyelmezettek ahhoz, hogy a tananyagot lelkiismeretesen elvégezzék. Az osztályok, tanulói csoportok felbomlását nem csupán a szociális kapcsolatok sínylik meg, hanem hallgatók közti, egymást segítő és együttműködést ösztönző tanulási lehetőségek is.

A németországi DEKRA Akademie által kifejlesztett p.r.o.f.i. módszert, amely ideális kompromisszuma a hagyományos tanulásnak és az eLearning-nek, Magyarországon egyedüliként a DEKRA Albasafe Akademie Kft. kínálja.

Tudjon meg többet p.r.o.f.i. módszer előnyeiről >>

hírek