Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Erdőt. Bolygót. Együtt.

A DEKRA Akademie Kft. 1000 fával járult hozzá az első közösségi erdőhöz, a MyForest közösségi kezdeményezés keretein belül. A projekt annak érdekében jött létre, hogy megduplázza a Földön jelenleg található erők számát.

Az első tölgy, vegyes keménylombú és vadgyümölcs közösségi erdőt Szarvasgede külterületén telepítették, Nógrád megyében.

A kezdeményezés célja, ahogy a honlapjukon is írják, „a globális felmelegedés megfékezése a földi erdők számának megduplázásával.” Számításaik szerint minden földi lakosra nézve fejenként nagyjából 200 fát kell ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét.

Az erdők (a fák) a vegetációs időszakban felszívják és magukban megkötik a levegőben található szén-dioxidot, és oxigénné alakítják azt. Mivel a kétszáz évvel ezelőttihez, vagyis az ipari civilizáció előtti állapothoz képest az erdők mérete a harmadára csökkent, az emberek által kibocsátott szén-dioxid mennyisége pedig jelentősen nőtt, ezért kiemelten fontos, hogy új erdőket telepítsünk.

A DEKRA által adományozott 1000 csemetéből 100 felnőtt fa már biztosan lesz, ami pedig egy kicsivel több, mint 3 autónak az éves széndioxid kibocsájtását tudja megkötni.

 

hírek