Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Szakács

 

OKJ 34 811 04

E-0006832014A074

Szeretsz főzni, de többre vágysz az otthoni konyhádnál? Szeretnéd te kialakítani az ételválasztékot, a vendégek elvárásainak megfelelően? Szeretnél megtanulni profi módon tálalni? Gyakorlatorientált képzésen szeretnél részt venni, ahol valóban megtanítják neked a szakma csínját-bínját? Akkor jelentkezz szakács tanfolyamunkra ezen a linken, vagy valamely képzési központunknál e-mailben, vagy telefonon! 

Mi szükséges a szakácsa tanfolyamra való jelentkezéshez?

Alapfokú iskolai végzettség vagy ennek hiányában a bemeneti kompetencia mérés sikeres teljesítése ÉS

Egészségügyi alkalmassági.

Mennyi ideig tart a képzés?

A szakács tanfolyam körülbelül 10 hónap alatt végezhető el, a tanfolyam intenzitásától függően.

Milyen munkaköröket láthat el az, aki elvégzi a szakács tanfolyamot?

Aki elvégzi a tanfolyamot, lehet étkezdei szakács, grill szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács. melegkonyhai szakács vagy pizzakészítő szakács.

Mit csinál munkaidejében, aki a szakács képzés után a fenti munkakörök egyikében helyezkedik el?

Összeállítja a napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat, meghatározza az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét, felméri a meglévő készletek mennyiségét, árut vesz át, előkészíti a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat és azokat rendeltetésszerűén használja, nyersanyagokat készít elő, tudatosan alkalmazza a konyhatechnológiai eljárásokat, különféle ételeket készít és az elkészített ételeket melegen, illetve hidegen tartja, ételeket díszít és tálal, a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével, kezeli a maradványokat, összehangolja és irányítja a segédszemélyzet munkáját, feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végzi, idegen nyelven megérti majd felhasználja a technológiai műveletek leírásait.

A szakács tanfolyam alatt a résztvevők gyakorlati oktatást is kapnak, melynek egy része akár munkahelyen is elvégezhető.

Miből áll a vizsga?

Gyakorlati, központi írásbeli és szóbeli vizsgarészből.

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a szakács tanfolyam?

Államilag elismert OKJ bizonyítvánnyal. (Biztosítjuk az Európai Unióban elismert Europass bizonyítvány-kiegészítő megszerzésének lehetőségét is.)

 

Jelentkezem a képzésre!

 

*OKJ-s tanfolyamaink ÁFA-mentesek. Állandó partnereinknek, valamint nagyobb létszámú beiskolázáskor, kihelyezett képzéseknél egyedi árajánlatot készítünk. Az ár tartalmazza a jegyzet költségét is. Magánszemélyeknek akár részletfizetési kedvezményt is biztosítunk!

**Kérésére előzetes tudásmérést végzünk (ingyenes szolgáltatás).

 

hírek