Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

Diétás szakács

OKJ 35 811 03

Mit csinál munkaidejében, aki a diétás szakács képzés után a fenti munkakörök egyikében helyezkedik el?

A diétás szakács a közétkeztetés területén, ideértve a fekvőbeteg ellátást biztosító egészségügyi a nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátást végző, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményeket, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások), valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a dietetikus által összeállított étrendet készíti el.

Elkészíti és tálalja az egészséges táplálkozás és a diétás előírások ismeretében minden fogyasztó, ellátott és szolgáltatást igénybe vevő egészségi állapotának megfelelő ételeket.

Alkalmazza a különböző korcsoportok energia- és tápanyagszükségletére, valamint az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékére valamint diétába illeszthetőségére vonatkozó ismereteit az egészségmegőrző életmód és a diétát igénylő állapotok ismeretében.

Alkalmazza és betartja az egészséges táplálkozáshoz és a diétás ételek szakszerű elkészítéséhez kapcsolódó konyhatechnológiai eljárásokat, élelmiszer-alapanyag és készétel tárolási-szállítási követelményeket.

Dietetikus által tervezett diétás ételeket készít különböző korcsoportokba tartozó, különleges táplálkozási igényű, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő.

Mi szükséges a diétás szakácsa szakképesítésre való jelentkezéshez?

A szakács OKJ tanfolyam elvégzése ÉS

a szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítés megszerzését követően végzett 2 év gyakorlat (aminek egy részét a diák  a munkahelyén is elvégezheti) ÉS

Egészségügyi alkalmassági kiskönyv.

Mennyi ideig tart a képzés?

A szakács tanfolyam körülbelül 4 hónap alatt végezhető el, a tanfolyam intenzitásától függően.

Milyen munkaköröket láthat el az, aki elvégzi a diétás szakács tanfolyamot?

Aki elvégzi a tanfolyamot, lehet diétás szakács, étkezdei szakács, grill szakács, gyermekélelmezési szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, kukta, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács, segédszakács, éttermi műszakvezető, főszakács, helyettes séf, konyhafőnök, konyhavezető.

Miből áll a vizsga?

Gyakorlati és szóbeli vizsgarészből.

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a diétás szakács tanfolyam?

Államilag elismert OKJ bizonyítvánnyal. (Biztosítjuk az Európai Unióban elismert Europass bizonyítvány-kiegészítő megszerzésének lehetőségét is.)

 

Jelentkezem a képzésre!

 

*OKJ-s tanfolyamaink ÁFA-mentesek. Állandó partnereinknek, valamint nagyobb létszámú beiskolázáskor, kihelyezett képzéseknél egyedi árajánlatot készítünk. Az ár tartalmazza a jegyzet költségét is. Magánszemélyeknek akár részletfizetési kedvezményt is biztosítunk!

**Kérésére előzetes tudásmérést végzünk (ingyenes szolgáltatás).

hírek