Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
dekra.akademie.hu@dekra.com

OKJ-s tanfolyamok

 

A
Aranykalászos gazda Bevontelektródás kézi ívhegesztő  
B
Biogazdálkodó    
D
Diétás szakács Dísznövénykertész  
E
Elektronikus vagyonvédelmi rendszerszereleő Emelőgép-ügyintéző Építő- és anyagmozgató gép kezelője
Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló Erőművi gőzturbina gépész Erősáramú berendezések felülvizsgálója
Erősáramú eletrotechnikus    
F
Faipari gépkezelő Fakitermelő Falusi vendéglátó
Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő    
G
Gázhegesztő Gázipari műszaki- biztonsági felülvizsgáló Gyógy- és fűszernövény termesztő
H
Hulladékgyűjtő és -szállító Hulladékválogató és -feldolgozó Hűtéstechnikai berendezés üzemeltető
I
Intézménytakarító Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés kezelő  
K
Kazángépész (12 t/h felett) Kazánkezelő (2-12 t/h között) Kisteljesítményű kazán fűtő (max. 2 t/h)
Kertész Kisfeszültségű csatlakozó- és közvilágítási FAM szerelő Kisfeszültségű kábelszerelő
Kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelő Kisfeszültségű szabadvezeték hálózati FAM szerelő Középfeszültségű kábelszerelő
Konyhai kisegítő    
L
Lakott-területi fakitermelő Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző  
M
Méhész Mezőgazdasági gépész Motorfűrész-kezelő
Munkavédelmi technikus Műanyaghegesztő  
N
Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő Nyomástartóedény gépész  
O
Óvodai dajka    
P
Pedagógiai- és családsegítő munkatárs Pénzügyi ügyintéző Pénzügyi-számviteli ügyintéző
PLC programozó    
R
Raktáros Robbanásbiztos berendezés kezelője  
S
Szakács Számítógépes adatrögzítő Számviteli ügyintéző
Szőlész-borász    
T
Távközlési és informatikai hálózatszerelő Tisztítástechnológiai szakmunkás Tűzvédelmi előadó
V
Villamos alállomás kezelő Villamos hálózat kezelő Villámvédelmi felülvizsgáló
Villanyszerelő Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

 

 

 

Célunk, hogy a vállalati és munkaerő piaci igények alapján olyan szakmai képzéseket kínáljunk, amelyek a keresett munkakörök betöltéséhez szükséges szakmai tudást és képességet széles körűen szolgálják.

Minden igényt kielégítő képzési palettát kínálunk

A DEKRA Akademie, amelynek képzései számos típusra és szakterületre kiterjednek, oktatási partnerként vállalja ezt a feladatot, mégpedig gyakorlatorientált, innovatív képzési koncepciókkal, magas fokú rugalmassággal és személyre szabott megoldási javaslatokkal. Ezáltal szó szerint minőséget képezünk. Hiszen csak a kiváló minőségű képzések és továbbképzések vezethetnek ahhoz, hogy a mindennapi munkában gyorsabb ütemben növekedjen a minőség és nagyobb legyen az egyes folyamatok biztonsága. E felfogás szerint a képzettség olyan befektetés a jövőbe, amely mindenki számára megtérül: a munkát keresők, a foglalkoztatottak, a vállalatok és a társadalom számára egyaránt.

Hatósági jellegű képzések – a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására

A DEKRA Akademie Kft. szervezésében a 40/2017. (XII.4.) NGM rendelet 1. sz. melléklete alapján előírt villamos biztonságtechnikai képzések  Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló továbbképzésErősáramú berendezések felülvizsgálója továbbképzés; Villámvédelmi felülvizsgáló továbbképzés – folyamatosan elérhetőek. Különös aktualitást ad e képzéseknek, hogy a rendelet alapján a 2015. előtt megszerzett OKJ-s bizonyítványokkal csak 2019. december 31-ig lehet továbbképzés nélkül munkavállalást teljesíteni.

Nem kevésbé fontosak a 2/2016. (I.5.) NGM rendelet 2. sz. melléklete alapján előírt alap- illetve továbbképzések: a Nyomástartó-edény gépész továbbképzés; a Nyomástartó berendezés kezelője képesítő alapképzés és a Nyomástartó berendezés kezelője továbbképzés. Noha e továbbképzések hatóság által előírt kötelességet jelentenek, valójában a szakembernek is érdekük: hiába az évtizedes szakmai tapasztalat, a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására csak így válhatnak képessé.

Hatósági tanfolyamok – naprakész aktualitással

Legaktuálisabb képzéseink a hivatásos gépjármű-vezetők számára előírt GKI-Kártya megszerzésére és megújítására szolgáló GKI továbbképző tanfolyamok, melyek mind hagyományos tantermi, mind e-learning távoktatás formájában lehetségesek. Számos foglalkoztatási ágat érintő - 5 évenkénti megújításra előírt - szakmai továbbképzést és vizsgát szervezünk folyamatosan, mellyel a munkakörök betöltéséhez szükséges alkalmasságot biztosítjuk. A legfontosabbak: a tűzvédelmi és a gázipari továbbképzések. De szervezünk az építő- és anyagmozgató gép kezelők jogosítványainak megszerzését szolgáló, a KAV, azaz a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (az NKH, azaz Nemzeti Közlekedési Hatóság, majd az NFM, azaz Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutódja) által előírt tanfolyamot is, amely a jogszabályi előírás miatt minden gépkezelőt érint, akinek a járművét közúton is használnia kell. 

Évi 585 tanfolyam és 10,228 hallgató

A DEKRA Akademie Kft. 2007 óta a piac meghatározó szakképző cégévé nőtte ki magát: ma egyike a legnagyobbaknak. 2019-ben összesen 585 tanfolyamot indítottunk, 10,228 hallgató tanult nálunk, akiknek a vizsgaátlaga 4,2 volt. Ez ötös skálán mérve rendkívül jónak számít. Hallgatóink a tízes skálán 9,6 pontra értékelték a képzésekkel való elégedettségüket. 

A fokozódó piaci igények miatt a hagyományos ipari – gépészeti valamint elektrotechnikai-elektronikai – és mezőgazdasági szakterületeink mellett ma már közgazdasági, ügyviteli, szociális és oktatási szakmacsoportba tartozó képzésekkel is foglalkozunk.

Új képzéseink – a munkaerő piaci igények alapján

Folyamatosan bővülő képzési palettánkkal nem titkolt célunk, hogy a vállalati és munkaerő piaci igények alapján olyan szakmai képzéseket kínáljunk, amelyek a keresett munkakörök betöltéséhez szükséges szakmai tudást és képességet széles körűen szolgálják. Mindezeket szem előtt tartva vettünk fel képzéseink közé olyan tanfolyamokat, mint a Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, Raktáros, Műanyaghegesztő képzések.

A legnagyobb siker számunkra, ha Vizsgaközpontunk minél több felkészült szakembert és elégedett munkavállalót indít útjára. 

DEKRA Akademie: mérce a képzés és továbbképzés terén

A vállalatok és foglalkoztatottjaik, valamint a munkát keresők ma egyre nagyobb kihívásokkal találják szemben magukat. A társadalmi változások és a technika rohamos fejlődése folyamatos alkalmazkodási készséget, újabb és újabb képzettségeket követel meg. Manapság az egyén tanulási folyamata már nem egyszer valamikor meghatározott, merev képzési struktúrák mentén történik, hanem élethosszig tart. Annak viszont, aki szembenéz ezzel a ténnyel, és hajlandó folyamatosan új dolgokat elsajátítani, pontosan abban a továbbképzésben kell részesülnie, amely megfelel személyes elvárásainak.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Képzéseinket az egész ország területén – nyitott és kihelyezett formában is – kínáljuk. SzolgáltatóKözpontjaink megtalálhatók: Budapesten, Székesfehérvárott, Győrben, Pécsett, Szegeden és Debrecenben is. Elérhetőségeinkhez kattintson ránk!

hírek