Főoldal  |  Oldaltérkép  |   Kapcsolat  |  Deutsch  |  English
 
DEKRA Akademie Kft.
Nyilvántartási szám:07-0190-05
Akkreditációs lajstromszám:AL 0088
Felnőttképzési engedély szám:
E-000683/2014
kapcsolat
Lépjen kapcsolatba velünk!
Telefon: (06-1) 487-1090
info@dekra-akademie.hu

OKJ Gyümölcspálinka-gyártó képzés – FOLYAMATOSAN!

OKJ-száma: 31 541 04 (E-000683/2014/A018)

 

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Kattintson ide!

Inkább telefonálna vagy email-t írna? Elérhetőségeinkhez gördítse le az oldalt!


Kinek érdemes Gyümölcspálinka-gyártó képzésen részt vennie?

Mindenkinek, akit érdekel a gyümölcspálinka-gyártás technológiája (gyümölcs és borgazdasági alapanyagok, cefrekészítés, erjesztés, főzés, finomítás, érlelés, tárolás, töltés, palackozás), s aki gazdaságosan és biztonságosan – a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények betartásával – szeretne pálinkát készíteni.Leírás: A szakkepesites.hu tartalma

Milyen képességekkel rendelkezik egy Gyümölcspálinka-gyártó?  

A gyümölcspálinka-gyártó képes:

- gyümölcs- és borgazdasági alapanyagokat átvenni, minősíteni

- a cukortartalmat, borok alkoholtartalmát meghatározni

- az alapanyagokat előkészíteni

- cefrézési eljárásokat végezni

- alkoholos erjedés mechanizmusát ellenőrizni, irányított erjesztést vezetni

- kierjedt cefrét tárolni, védelmét biztosítani

- lepárlási műveleteket végezni, a főző-, finomító üstöket üzemeltetni

- mérőműszereket, biztonságtechnikai berendezéseket kezelni

- érlelést végezni, ellenőrizni

- deríteni, szűrni, szeszfokot beállítani, palackozni

- gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a kész gyümölcspálinkákat, borpárlatokat ellenőrizni és minősíteni

- technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni

- gépeket, berendezéseket tisztítani, CIP rendszert üzemeltetni

- pálinkafőzde víz- és energia-gazdálkodását megszervezni

- melléktermékeket, hulladékokat kezelni

- a munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait, a jövedéki törvény előírásait betartani és betartatni

- vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni

Melyek a Gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam főbb témakörei?

- A cefrézés elmélete
- A cefrézés gyakorlata
- A lepárlás elmélete
- Pálinkafőző készülékek
- A lepárlás gyakorlata
- A pálinka kezelése

Miből áll a vizsga?

Gyakorlati és szóbeli részből.

A gyakorlati rész első felének keretében a vizsgázó az évszaknak megfelelő gyümölcs felhasználásával gyümölcspálinkát készít, elvégzi az aktuális technológiai műveleteket (gyümölcs és borgazdasági alapanyagok átvétele, cefrekészítés, erjesztés, főzés, finomítás, érlelés, tárolás, töltés, palackozás) a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények, valamint a jövedéki törvény előírásainak maradéktalan betartása mellett.

A vizsgafeladat időtartama: 60 perc

A vizsga eredménye 60%-ban számít bele a vizsga összeredményébe.

A gyakorlati rész második felének keretében a vizsgázó gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat végez, vagy a kész gyümölcspálinkát, borpárlatot ellenőrzi és minősíti.

A vizsgafeladat időtartama: 30 perc

A vizsga eredménye 20%-ban számít bele a vizsga összeredményébe.

A szóbeli vizsga keretében a vizsgázó a hatályos jövedéki törvénnyel és vállalkozás indításával és működtetésével, termékértékesítéssel kapcsolatos ismereteiről tesz tanúbizonyságot.

A szóbeli vizsga időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)

A szóbeli vizsga eredménye 20%-ban számít bele a vizsga összeredményébe.

A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltétele az iskolarendszeren kívüli szakképzésben valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a Gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam?

Államilag elismert OKJ bizonyítvánnyal. (Biztosítjuk az Európai Unióban elismert Europass bizonyítvány-kiegészítő megszerzésének lehetőségét is.)

Milyen munkakör(öke)t tölthet be egy Gyümölcspálinka-gyártó?

FEOR 7115 Borász és egyéb szeszesitalgyártó, szikvízkészítő (Pálinkafőző, Szeszfőző, Szeszfőző mester) és FEOR 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője (Cefréző, Italgyártó gép kezelője, Szeszdesztilláló, Szeszerjesztő, Töltőgépkezelő) munkaköröket.

Mennyi ideig tart a képzés?

A tanfolyam összesen **240 órás.

Mik a jelentkezés feltételei?

Alapfokú iskolai végzettség és orvosi alkalmasság.

Árainkról érdeklődjön a SzolgáltatóKözpontjaink elérhetőségein! 

 

További információk

Nyugat és Közép-Dunántúl területén indítandó tanfolyamokról:

Győr SzolgáltatóKözpont

9023 Győr, Corvin u. 50.

Varga Ágnes

Mob.: 06-30/435 7046

Email: agnes.varga@dekra-akademie.hu

 

Pintér Judit

Mob.: 06-30/288 1705

Email: judit.pintér@dekra-akademie.hu


Semseiné Barna Henriett

Mob.: 06-30/288 1707

Email: henriett.barna@dekra-akademie.hu


Tel.: 06 (96) 529-621

Fax: 06 (96) 529-622


Budapesten és a Dunától keletre eső területeken indítandó tanfolyamokról:

Budapest SzolgáltatóKözpont

1012 Budapest, Vérmező út 4.

Totsche Viktória

Mob.: 06-30/660 9309

Email: viktoria.totsche@dekra-akademie.hu


Horváth Júlia

Mob.: 06-30/430 1885

Tel.: 06 (1) 487-1090

Email: julia.horvath@dekra-akademie.hu

Fax: 06 (1) 487-1099


* OKJ-s tanfolyamaink ÁFA-mentesek. Állandó partnereinknek, valamint nagyobb létszámú beiskolázáskor, kihelyezett képzéseknél egyedi árajánlatot készítünk. Az ár tartalmazza a jegyzet költségét is.

**Az óraszám előzetes tudásszintmérés alapján csökkenthető. Kérésre előzetes tudásmérést végzünk. (Ingyenes szolgáltatás.)

 

 

 

hírek
2017.07.11
INGYENES